Op vraag van velen ... het recept :)
Deeg: kan je volgens 'TINTERNET' ook kant en klaar kopen
- 300 gram patisserie bloem
- 200 ml warm water
- 1 snuifje zout
Alles goed mengen en kneden tot het deeg niet meer plakt, dan 20 minuten laten rusten in een kom met plastiek folie over. Vervolgens uitrollen en door een pastamachine draaien, tot je fijne vellen bekomt. Met je dumping machine kan je aan de ene kant rondjes uitdrukken.
Vulling:
- 12 rauwe scampi's ongeveer
- 2 stronkjes (groen+wit) van een paksoi of iets van witte kool
- 2 lente uitjes
- stukje gember (2 cm)
- 2 knoflookteentjes
- scheutje soja saus
- scheutje vis saus
- lemon gras kruiden ( hoeft niet)
- beetje zeste van een limoen
- peper
Alles zeer fijn snijden en mengen. Neem een rondje, leg er een klein beetje vulling op en druk voorzichtig dicht. Niet te hard ( deed ik in het begin ook) en dan plakt de boel dicht.
Bak de Dumplings in een scheut olijfolie 2 minuten bruin aan 1 zijde. Voeg daarna 200ml koud water toe en laat 8min koken onder deksel op een laag vuurtje. Verwijder het deksel en laat het resterende water uitkoken. Time to serve, met wat koriander on top!!
Dumpling saus 1:
Rode dumpling saus
- 2 eetlepels zoete chilisaus
- 1 eetlepel citroensap
- 2 tl gehakte gember
- 1 teen knoflook, fijn gesneden
Dumpling saus 2:
Chinese dumpling saus met sesamolie
- 1/2 kop sojasaus
- 1 eetlepel sesamolie
- 1 eetlepel gehakte lenteui
- 1 tL gehakte knoflook
Reactie schrijven